Wat is een Toy

 
Wat kunnen wij u vertellen over de Russian Toy?
 
De Russian Toy, ofwel de Russische Toy terriër, of Russkiy Toy is een schitterend, lief, waakzaam en aanhankelijk hondje die erg klein van formaat blijft met een gemiddelde hoogte van 25 cm en een gemiddeld gewicht van 2,5 kilo. Wanneer hij de leeftijd van 2-3 jaar bereikt zijn de mooi behaarde oren op zijn mooist en zijn ze uitgegroeid. Deze beharing worden "vlaggen" genoemd, de staart zal ook zo'n mooie vlag krijgen! Het ras verschijnt in een aantal kleur nuances waaronder: black and tan, brown and tan, sable en red. De kleur die minder voorkomt is de blue and tan. Hij heeft de eigenschap om zich heel snel te hechten aan zijn baasje, hij houdt van je met hart en ziel. Hij is erg makkelijk in onderhoud en hij wordt makkelijk meegenomen met een wandeling of op vakantie. Het is tevens een geschikt ras voor mensen die weinig kracht in hun handen hebben waardoor ze dus geen grote hond kunnen hebben, of bijvoorbeeld geen lange wandelingen aan kunnen. Zelfs als u  ’s ochtends uw bed niet uit kan komen is de Toy zelfs te trainen om zijn behoefte op een honden toilet te doen. Het ras is tevens erg geschikt om in de stad te houden, echter zoals elke hond vind hij het heerlijk om lekker buiten in de natuur met zijn baasje te wandelen, ook daar voelt hij zich geweldig!
 
Het is een van de weinige echte Russische rassen die zich sterk heeft gemanifesteerd in de wereld. Niet alleen film en showbizz sterren zijn de trotse eigenaren van een Toy, maar laatste tijd nemen ook gewone mensen en gezinnen een Toy. Vooral in Europa neemt de vraag zeer toe. Kijk gewoon eens naar  ze en u snapt meteen wat wij bedoelen… De Toy is klein, makkelijk in de omgang, niet kieskeurig met eten en zeer communicatief met zijn baasje.  Met uw Toy kunt u de hele wereld rond want hij verdraagt allerlei soorten transporten.
 
Het enige waar rekening mee gehouden moet worden, is de grootte en het postuur van deze hond.  De Toy is klein, slank en kwetsbaar. Wees voorzichtig en aandachtig met hem, vooral met de pup. Wanneer je hem verkeerd behandeld kan hij getraumatiseerd worden.
 
Wanneer er kinderen in het gezin zijn moeten de ouders duidelijk zijn dat er totdat de Toy volwassen is, niet hard met deuren gegooid mag worden, niet te lang spelen, niet hard stoeien en niet aan de pootjes en staart trekken! In de winter als de temperaturen zakken naar 5 graden zal de Toy echt aangekleed moeten worden wanneer u met hem naar buiten gaat, hij zal het anders veel te koud krijgen en daardoor kans hebben om ziek te worden!
 
Kortom, het is een heerlijke hond! Kijk gerust op onze twee sites om meer te weten te komen over dit bijzondere ras.....